Achter de schermen: Art Creations With Love
8 min. leestijd

Achter de schermen: Art Creations With Love

Achter de Schermen: Art Creations With LoveHet idee om voor zichzelf te beginnen bestond bij Paola al heel lang. Toen ze vorig jaar van haar vriendin de vraag kreeg of ze de belettering van hun bedrijfsauto wilde verzorgen, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en is officieel voor zichzelf begonnen. Een YouTube kanaal en een Facebookgroep had ze al, dus ze hoefde het alleen maar uit te breiden. Toen ook het creatieve deel uitgedacht was werd de webwinkel gebouwd, met hulp van een goede vriend. In januari 2021 ging Art Creations With Love online. Wij vragen Paola naar haar leven als webwinkel eigenaar!

Hoe onderscheid jij je van concurrenten?

Paola: "Ik probeer om hele aparte dingen te maken, die ik ergens anders niet zie. Of ik zie iets in een winkel, en dat probeer ik dan op een andere manier vorm te geven, zodat het toch mooi is om te verkopen. Ik denk ook ‘out of the box’ en streek/dorps-gericht. Zo heb ik bijvoorbeeld een minishirt met de oude dorpsvlag en de naam van het dorp, dat liep heel goed, en ik hoor nog regelmatig dat het erg in de smaak is gevallen.

Ik kijk dan ook als koper, om te zien wat de klanten echt leuk vinden: “zou ik dat ik dat kopen als klant?” Op die basis bepaal ik ook mijn assortiment.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw webwinkel?

"Eigenlijk sta ik nooit stil. Ik besteed elke dag ruim 10 uur aan mijn webshop. Zowel fysiek als mentaal. Ik kijk ook veel YouTube filmpjes van anderen om ideetjes op te doen hoe zij het doen. Voor artikelen, maar ook tutorials over de plotters waarmee ik werk. Verder print ik mijn eigen stickers en besteed veel tijd aan social media. Wanneer ik in mijn atelier zit, vliegen de uren letterlijk voorbij.

Achter de Schermen: Art Creations With Love

Beschrijf eens een dag uit jouw leven als webwinkelier?

Paola staat rond 8.00 uur op, ontbijt dan en ondertussen zet ze YouTube aan voor het kijken van wat filmpjes uit Amerika. Ideetjes schrijft ze in een bullet journal. Dan beantwoordt ze wat mails. "Ik loop ook Facebook Marketplace door, om te kijken of ik heel goedkoop stof en andere bruikbare artikelen kan ophalen bij mensen, om het een tweede leven te kunnen geven in nieuwe artikelen. Want als beginnend ondernemer zonder startkapitaal moet ik af en toe wel zo inkopen. Ik doe daarna ff wat boodschappen voor thuis en dan duik ik mijn atelier in."

"Als ik opdrachten heb, dan bepaal ik of ik daar mijn plotters voor aan het werk moet zetten, of ik maak ze verzendklaar en breng het naar de postagentschap. Daarna ga ik nieuwe artikelen bedenken, en daar de ontwerpen voor maken en klaarzetten in het ontwerpprogramma op mijn computer, en daarna uit laten snijden/ tekenen. Dan is het wel etenstijd en meestal stop ik wel voor die dag. Dan is mijn energie ook wel op."

Wat vind je het leukst aan het runnen van je webwinkel?

"In principe vind ik er alles leuk aan, zelfs de administratie! Het minst leuke is toch wel, dat er zo weinig tijd in een dag zit, er zoveel ideetjes in mijn creatieve brein zitten terwijl mijn lichaam op de rem trapt omdat ik dan rust nodig heb. Maar het creatieve gedeelte staat toch bij mij op de eerste plaats: het verzinnen, het maken, het fotograferen van de artikelen en het zo mooi mogelijk presenteren op de webshop en social media.

En bovenal de mensen die blij zijn met de artikelen die ze gekocht hebben en er een mooie beoordeling op de webshop zetten, dat maakt mijn hele dag goed!"

Achter de Schermen: Art Creations With Love

Welke uitdagingen kom je tegen tijdens het runnen van je webwinkel?

Grootste uitdaging is toch wel de balans tussen de webwinkel en privé. "Op dit moment komt daar meer bij kijken omdat ik mijn partner moet ondersteunen bij sommige dingen. Gelukkig gaat het al wat beter, maar hij is er nog lang niet. We zijn vorig jaar verhuisd en er moet nog veel gebeuren in huis en tuin. Daar zijn wij ook nog druk mee bezig in kleine stapjes.

Ook mijn lijf laat mij nog regelmatig in de steek en soms heb ik dagen dat ik zo moe ben, dat ik echt niets kan doen, en dan komt er niets uit mijn handen, of het wordt niet zoals ik in mijn hoofd had, en dan moet ik het echt laten liggen tot een andere moment. Maar het plezier overwint bij mij toch wel, en ik vind het nog steeds zo leuk om lekker creatief bezig te zijn, en dat telt voor mij toch wel het allermeest."

Welke webwinkelsoftware gebruik je?

"De eerste webshop draaide onder Joomla, maar dat beviel mij toch niet. Sinds Mei draait het onder WordPress en WooCommerce en ik heb voor een betaald thema gekozen. Het is een mooie template en het ziet er goed en overzichtelijk uit."

Op welke manier trek je bezoekers naar je webwinkel?

"Ik heb een bedrijfspagina op Facebook en een privegroep. Daarnaast heb ik ook een Youtube kanaal van mijn webshop en van mijn creatieve naam Creatiefpaultje. Bij elk artikel geef ik een visitekaartje, maar ook aan mensen waar ik spullen voor mijn partner ophaal of voor de webshop. Ook maak ik via WhatsApp reclame.

Ik heb ook mijn vaste klanten en die maken ook mondelinge reclame voor mij, en dat werkt aardig. Heb ook al wat voor bedrijven mogen maken, en via familie al een offerte mogen uitbrengen naar een bedrijf voor bedrukken van bedrijfskleding. Hopelijk mogen we binnenkort weer op braderieën staan, en dan neemt het nog meer een vlucht."

Als je opnieuw zou beginnen, wat zou je dan anders aanpakken?

"Toch wel een schema maken en genoeg tijd instellen om de balans goed te verdelen. En veel voorraad maken. Maar ook gelijk kiezen voor de opzet hoe mijn webshop nu draait."

Hoe combineer je je webwinkel met je andere bezigheden?

"Ik ben sinds 2009 afgekeurd, dus ik werk niet meer. Ik bekijk per dag het weer en de andere klussen die gedaan moeten worden in huis. Ik overleg ook met mijn partner wat er gedaan gaat worden op een dag, of ik moet helpen, of er nog boodschappen gedaan moeten worden, moet ik zelf nog weg voor spullen te halen, kan ik het met elkaar combineren? Hoe voel ik mij die dag, zit er een atelierdag in voor mij? Zijn er opdrachten die af moeten? Dat bepaalt iedere dag mijn werkzaamheden. Gelukkig denkt hij met me mee, en zo heb ik zeker twee volle atelierdagen per week waar ik vol aan de gang kan gaan."

Achter de Schermen: Art Creations With Love

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?

"Ik heb een droom om over een aantal jaar een echte winkel te kunnen openen, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne plek hebben om te komen werken. Dat ik meer uit ze kan halen dan er bij ze in zit, wat ze nog niet weten. De opzet is dan een soort buurthuis, waar iedereen welkom is om binnen te komen en lekker te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, en dan een (inloop)workshop te volgen, of te geven. Of zelf lekker creatief aan de slag te gaan.

Voor nu is het om meer bekendheid te verwerven en dat ik mijn assortiment kan uitbreiden en dat ik nog verfijnder kan werken. Ik heb een plotter staan, waar ik ook mee kan gaan graveren en hout snijden. Die tools moet ik apart aanschaffen, en daar moet ik voor sparen. Dat wil ik doen d.m.v. het verkopen van de artikelen in mijn webshop, zodat ik weer meer gevarieerde artikelen kan gaan aanbieden zoals gegraveerde armbanden, houten bouwpakketjes van dieren of andere dingen.

Hopelijk kunnen er weer workshops gegeven worden, en dat ga ik ook oppakken, maar ook demo’s met mijn plotters, om het merk Cricut meer te promoten. Ik ben lid van Cricut Friends, waar mensen contact mee kunnen opnemen, om de machines thuis bij mij of op locatie werkend te zien en uitleg te krijgen, voordat ze een plotter aan gaan schaffen.

Dus lekker veel ambities waar ik blij van word en waar ik voor 100 % achter sta."

Wat is de belangrijkste tip die jij gekregen hebt?

“Doe waar je blij van wordt en blijft, en hou daar plezier in. Dit houd ik mij voor, als ik even geen zin heb, of als ik een creatieve block heb. Het houdt me scherp en vreemd genoeg geeft het me wel veel nieuwe energie en de creatieve block verdwijnt dan naar de achtergrond."

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.