Achter de schermen: Voor Bello

san-voorbelloIn Coronatijd, in januari 2021 kon San door de strenge maatregelen niet met haar gebruikelijke werkzaamheden aan de slag. Ze had het gevoel stil te staan, terwijl ze er zo graag op uit trekt met georganiseerde activiteiten voor mensen met honden. San is geen stilzitter en na wat brainstormen ontstond het idee voor haar webwinkel ‘Voor Bello’. We stellen San wat vragen over haar leven als webwinkelier.

Sinds wanneer is je webwinkel online?

“De eerste versie van mijn webwinkel stond eind maart 2021 online, het was een dropshipping variant. Dit beviel mij, jammer genoeg, al snel niet meer. De groothandel verpakte en verzond de pakketjes uit mijn naam, maar deed daar niks persoonlijks bij. Dat wilde ik juist heel graag. Toen heb ik het plan aangepast en met behulp van Astrid en haar coachtraject heb ik de webwinkel opnieuw vorm gegeven, deze is online vanaf 1 juli 2021."

Beschrijf eens een dag uit jouw leven als webwinkelier?

San is dagelijks bezig met haar webwinkel. “Nu ben ik vooral bezig om zichtbaar te worden, bekend te worden. Zodat mensen me weten te vinden als ze een cadeau voor een hond zoeken. Dat ze weten dat ze me kunnen vragen wat het beste past. Ik besteed per week ongeveer 21 uur aan mijn webwinkel en alles wat erbij komt kijken."

"Eigenlijk heb ik geen typische dag als webwinkelier. Maar om een beeld te schetsen: Ik plaats dagelijks een Facebookbericht op de pagina van VoorBello.nl. De ene keer met een tip, de andere keer met een nieuw product of een kijkje achter de schermen. Ik beantwoord vragen van mensen per e-mail, messenger of WhatsApp. Ik zorg dat mijn voorraad op orde is. Welke producten lopen hard en moet ik aanvullen? Welke nieuwe artikelen wil ik nog in mijn assortiment opnemen? Ik schrijf blogs, teksten voor producten, verstuur nieuwsbrieven (die niet zo heten) en maak mijn eigen productfoto’s. De bestellingen verstuur ik op dit moment drie maal per week, vooral omdat ik op sommige dagen met de andere hondenactiviteiten bezig ben, die ik sinds de versoepelingen van 5 juni 2021 weer mag verzorgen. Hierdoor is alles goed te combineren en kan ik op alle tijden van de dag eraan werken en dat doe ik dus ook, gewoon wanneer ik er zin in heb.”

VoorBello-sfeerfoto

Gegarandeerd meer speelplezier

“Ik onderscheid me van concurrenten door het geven van adviezen over speelgoed. Vooral het vinden van een speeltje voor een bepaald type hond, vind ik leuk. Dat is zinvol: de hond krijgt een speeltje dat goed bij hem of haar past, waardoor er gegarandeerd meer speelplezier is. En dat is fijn voor honden en mensen. Ook al is het geen stenen winkel, ik houd het graag persoonlijk.

Verder blijf ik gewoon dicht bij mezelf. Wat vind ik zelf belangrijk als ik een hondenspeeltje koop? Vanzelfsprekend bied ik alleen producten aan waar ik fan van ben, van goede kwaliteit voor een passende prijs.”

San trekt vooral bezoekers door structureel Facebookberichten te plaatsen. Ook het delen van artikelen op platforms voor hondeneigenaren levert bezoekers op. “Daarnaast merk ik ook dat mond op mond reclame heel goed werkt.”

Wat vind je het leukst en het minst leuk aan het runnen van je webwinkel?

“Ik vind het het allerleukste om honden en mensen blij te maken en speelplezier te bezorgen. Het geven van adviezen en meedenken over wat het beste bij een hond past. Al doende merk ik dat ik het inkopen van producten misschien wel iets té leuk vind ;-). 

Het minst leuke aan het runnen van een webwinkel vindt San het commercieel denken. “Waarschijnlijk omdat me dat nog niet goed lukt. Ik zou het liefst elke hond de allerleukste speeltjes geven, maar dat kan natuurlijk niet. Een andere uitdaging die ik tegenkom is het stellen van prioriteiten. Ik kan me soms in een aspect van de webwinkel ‘verliezen’ terwijl het in deze fase enorm belangrijk is om zichtbaar te worden en een klantenkring op te bouwen. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om alle foto’s helemaal naar mijn zin te hebben, maar daar trek ik geen bezoekers mee naar mijn website. Dus ik mag nog meer leren me te richten op de acties die me bezoekers, klanten en fans opleveren.”

VoorBello-hondenspeeltje

Welke webwinkelsoftware gebruik je en waarom heb je juist voor deze software gekozen?

“Ik heb een WordPress website in combinatie met WooCommerce. Ik heb voor deze software gekozen omdat ik het graag helemaal zelf vorm wil geven, en dat kan hiermee. Ik wil graag blogs kunnen plaatsen op mijn website en bij kant-en-klare webwinkels is die mogelijkheid er vaak niet. Met deze combinatie kan ik alles vormgeven zoals ik het wil.”

Als je opnieuw zou beginnen, wat zou je dan anders aanpakken?

Als San opnieuw zou beginnen dan zou ze niet eerst 3 maanden zelf gaan aanmodderen. “Ik zou gelijk Astrid inroepen. Gewoon meteen mijn eigen assortiment samenstellen en zelf mijn voorraad verzorgen. Dat had me veel tijd en energie kunnen besparen. Aan de andere kant zie ik het opzetten van mijn webwinkel ook als een proces. Kennelijk had ik die stappen nodig om te komen waar ik nu ben. Nu ben ik fan van mijn eigen webwinkel en volgens mij hoort dat zo.”

achter-de-schermen

Toekomstplannen

San gaat voor een succesvolle webwinkel met VoorBello.nl. “Voor mij wil dat zeggen dat ik er in de loop van volgend kalenderjaar een half maandinkomen per maand uit wil halen. Dat is echt haalbaar en het geeft me het gevoel dat ik me in periodes met maatregelen (als die er nog komen) niet beperkt hoef te voelen, maar gewoon mijn ding kan doen.

Om dit te bereiken ga ik het spelen met honden op allerlei manieren onder de aandacht brengen. En vooral: wat het spelen met honden jou en je hond op kan leveren.

Wat is de belangrijkste tip die jij gekregen hebt en waarom was deze zo belangrijk?

“De belangrijkste tip was een vraag die Astrid me in ons eerste gesprek stelde: Waar word je blij van? Vervolgens heb ik allerlei stappen gezet waardoor ik nu kan zeggen: Ik ben fan van mijn eigen webwinkel!” 

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.