Dagboek van een Webwinkelier – Angelique (1)

Angelique Yes For YouZo… mijn eerste blog voor jullie om jullie mee te nemen in mijn leven als webshophoudster!

Even kort over wie ik ben; ik ben Angelique (34), moeder van 3 zoons ( 10, 8 & 2) getrouwd met Laurens en we hebben ook nog 2 katten.

Mijn webshop ben ik goed begonnen in november 2017. Daarvoor had ik wel een Facebook pagina en verkocht ik via Facebook maar dat is toch niet heel erg makkelijk. Vooral omdat ik daarin het overzicht kwijt raak en ik graag alles gestructureerd wil hebben.

Eind oktober heb ik mijn gratis versie van mijn webwinkel omzet naar een betaalde versie, ik heb iDeal aangevraagd en ben gaan versturen via MyParcel. (een aanrader!)

En nu ruim een half jaar later is er veel gebeurd, ik heb al veel gedaan en ook veel geleerd.

Ik voel me soms net een spons… Ik vind het zo leuk om webinars te volgen, mee te doen aan online challenges en ook volg ik graag een online cursus. Het meeste is gratis maar ik heb ook al betaalde cursussen gedaan, maar daarover later meer.

Het is nu donderdag dat ik deze blog schrijf dus dan kan ik je een goed beeld geven van wat er deze week is gebeurd en wat ik allemaal heb gedaan. Want het runnen van een webshop is erg leuk, maar het kost ook tijd. Maar daarin tegen kan ik mijn eigen tijd indelen en ik verkoop en maak wat ik leuk vind. Oh ja misschien wel handig om er even bij te vermelden, per 1 juli heb ik mijn huidige baan opgezegd om me helemaal te focussen op mijn webshop.

Hoe ziet nu mijn dag eruit?

Eigenlijk best druk! Ik heb in mei een Webshop Scan laten doen door Astrid van Kollenburg en ben lid geworden van de Webwinkel Club. Daar heb ik heel veel informatie gevonden die ervoor zorgt dat mijn webshop groeit. Dat is dus ook merkbaar in mijn webshop. Ik krijg meer bestelling en ook meer bekendheid als ik op een braderie of ladiesnight sta bij mij in de buurt.

Ik begin iedere ochtend met social media. Ik ben zeer actief op Instagram & Facebook en ook Pinterest gaat steeds beter. Ik zit op instagram in een POD, dit is een groep ondernemers die op elkaars berichten reageert voor het algoritme van Instagram. Daarnaast is het ook nog eens leuk als je reacties krijgt op je berichten dus het heeft 2 voordelen. Ik heb geen app om berichten in te plannen dus ik post minimaal 1 keer per dag een bericht. Als ik op Facebook niets heb ingepland dan plaats ik de berichten van Instagram ook op Facebook.

Uiteraard heb ik allang gezien of er orders zijn dus deze maak ik dan klaar in de ochtend. Sommige artikelen koop ik in en kan ik onbewerkt inpakken en opsturen. Andere producten moet ik bewerken of als het op is weer maken. Ik heb er bewust voor gekozen om bestellingen die voor 15.00 betaald zijn dezelfde dag nog te versturen. Dat is soms best pittig maar ik vind het naar de klant toe wel een service.

Als mijn man thuis komt breng ik de pakketten weg. Omdat ik met MyParcel werk zijn de pakketten al voorzien van een sticker dus het wegbrengen gaat altijd lekker vlot.

Tussendoor eet ik, doe ik de was en haal hier en daar een doekje door het huis. (niet mijn favoriete bezigheid) Maar als het lekker weer is geniet ik ook van de zon, ga ik lekker fietsen met Thomas want daar heb ik ook tijd voor.

Tot snel!
Liefs, Angelique


Logo Yes For YouAngelique is eigenaresse van Yes! For You, een webwinkel met originele cadeaus voor moeder en kind. Volg haar ook op Facebook en Instagram.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Ik help ambitieuze webwinkeliers bij het vergroten van hun naamsbekendheid, klantenkring en omzet. Zodat zij meer plezier uit hun werk halen en zichzelf een lekker salaris kunnen uitbetalen.

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Filter by Categorieën
Achter de schermen
Business
Conversie
Gebruiksvriendelijkheid
Productfoto's
Webteksten
Geen categorie
Google Analytics
Logistiek
Marketing
Affiliate Marketing
Bloggen
Content Marketing
E-mail Marketing
Offline Promotie
Persberichten
Social Media
Mindset
Reviews & Interviews
SEO
Linkbuilding
Webwinkel
Webwinkel Dagboek
Webwinkel starten
Filter by Tags
external
grouped
simple
subscription
variable
Variable Subscription

Meer Webwinkel Tips ontvangen?

Meld je aan en ontvang mijn Webwinkel Tips in je mailbox. Alleen voor ambitieuze webwinkeliers die willen groeien! En nu je hier toch bent, word dan ook gratis lid van de Webwinkel Club. Een besloten community waar je met al je webwinkel-vragen terecht kunt.

Zie ik je daar?