Dagboek Angelique - Geld uitgeven

Waar geef jij je geld aan uit?

Tja… het is best lastig om als ondernemer soms keuzes te moeten maken. Nou ja de keuze is niet moeilijk, maar het moet financieel haalbaar zijn.

Zo adverteer ik op Google Shopping. Recent heb ik de keuze gemaakt om het budget daarvoor met 2/3 te verminderen. Dit omdat ik nog niet tevreden ben over de kosten t.o.v de inkomsten. Nu heb ik afgesproken dat zodra dit in orde is we de advertentiekosten weer omhoog schroeven. Dus ik hoop dat ik de volgende keer kan vertellen dat de advertentie kosten omhoog zijn ;-D

Op mijn nieuwe webshop pop-en-wagen gaat het best goed! Half oktober ben ik gestart en qua bestellingen heb ik niets te klagen. Maar de voorraad slinkt dus ik moest ook weer nieuwe producten bestellen en de huidige voorraad aanvullen. Nu vind ik het zonde om verzendkosten te moeten betalen. Dus als de mogelijkheid er is dan zorg ik ervoor dat ik aan porto vrij verzending kom. Echter is dit bedrag bij de leverancier best hoog… €2000,- Maar zonder spullen geen omzet, dus order doorgegeven.

Dan komt ook bijna de beurs eraan. Ik ga naar de Spielwaremesse in Duitsland! Ik had 2 dames die wellicht mee zouden gaan maar die kunnen helaas toch niet. Jammer maar ik ga wel, het kaartje is inmiddels al betaald en binnen. Voor wie niet weet waar dit is… het is rechts onderin Duitsland. Met de auto ongeveer 6,5 uur en met de trein ongeveer 8 à 9 uur. Ik heb ervoor gekozen om met de trein te gaan. Wij hebben geen winterbanden nog en dit is verplicht in Duitsland. Daarbij vind ik 6,5 uur rijden echt veel te veel. Maar het is toch best wel een dingetje om helemaal alleen te gaan. Dat vond mijn moeder gelukkig ook, dus we maken er samen een gezellig weekend van!

Maar ja ook hier zijn er natuurlijk ook weer kosten… De treinkaartjes, de kaarten voor de beurs, hotelovernachting en we willen natuurlijk ook nog wat eten. Het tikt allemaal lekker aan ;-P

We hebben er wel allebei erg veel zin in en ik ben heel erg benieuwd naar de beurs. Hopelijk kom ik veel leuke producten tegen die ik in de toekomst kan gaan inkopen. Maar ook het directe contact met leveranciers lijkt me erg fijn, dan heb je er toch een gezicht bij. Want nu gaat alles via de telefoon en per mail.

Webinars

Ik hou ervan! Ik heb er al eerder iets over geschreven maar ik blijf het leuk vinden!

Laatst heb ik ook weer een (gratis) webinar gevolgd. Dit webinar was over het adverteren op Facebook. Ook heel erg interessant en daar ga ik zeker wat mee doen. Volgende week begint de 5 daagse Boost Your Webshop Challenge. Ook hier doe ik weer aan mee want ik vind dat iedere tip er één is en je veel kunt leren van webinars en challenges. De vorige keer heb ik ook meegedaan en ik vond het erg leerzaam en ga het nu toepassen op mijn nieuwe webshop.

Tip

Adverteer jij ook net als ik op Admarkt (Marktplaats)? Ik vond het zo vervelend om te lezen dat nieuwe aanmeldingen een tegoed kregen van €100,-. Iets wat ik nooit heb gehad. Dus ik heb gebeld en er om gevraagd en gekregen! Dus mocht jij ook adverteren en geen €100,- advertentie tegoed hebben gehad, gewoon bellen.

Over de schrijver
Angelique is eigenaresse van Yes! For You, een webwinkel met originele cadeaus voor moeder en kind.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief