Dagboek Angelique - Google Adwords evaluatie

Dagboek Angelique - Google Adwords evaluatie

De vorige keer heb ik jullie verteld dat ik was begonnen met het promoten via Google Adwords. Het heeft me zeker meer bezoekers opgeleverd!

Je kunt zelf de maximale kosten per maand aanpassen en dat is wel echt nodig want anders ben je heel erg veel geld kwijt. Na enkele dagen werd ik ook gebeld door een meneer van Adwords zelf en hij heeft me nog wat extra tips gegeven en wat uitgelegd.

Omdat ik zelf niet wist hoe ik de zoekwoorden kon aanpassen heb ik dit direct gevraagd en dat kon ik ook niet zelf dat mocht ik aan hem doorgeven zodat hij het zou aanpassen.

Echter heeft het me ook meer conversie opgeleverd? Nee niet direct en omdat ik de kosten voor het adverteren te hoog vind in verhouding met wat het oplevert heb ik het een maandje geprobeerd en daarna heb ik de advertenties uitgezet.

Daarna is er veel gebeurd! Mijn nieuwe webshop is live, deze ga ik naast mijn huidige webshop runnen en dit is echt meer een niche dus daarin kan in meer tijd besteden en daar zal ik ook meer uithalen qua omzet. Voor deze webshop heb ik nu wel Google Adwords/Shopping ingezet. Maar dit heb ik uitbesteed. Ik denk dat als je echt voor Google Adwords of shopping wilt gaan je dit beter daar iemand kunt laten doen die daar verstand van heeft.

Waarom? Ik denk (en zie dit ook terug in de cijfers) dat dat meer oplevert. Aan alleen bezoekers heb ik niets, ik wil dat de bezoekers kopers worden. Door het opzetten van goede campagnes kun je dat bereiken.

Doordat ik zelf ook het Webwinkel Succes Programma volg heb ik daar voor mijn nieuwe webshop ook heel veel kunnen toepassen. Zo heb ik Google Analytics gekoppeld aan mijn webwinkel en kan ik de conversie zien en het aantal bezoekers, erg handig! Mijn nieuwe webshop is pas open gegaan toen alles klaar was. Ik heb de homepage en mijn logo laten ontwerpen. Wat ik wel vooraf al heb gedaan is het aanmaken van een Facebook pagina en een zakelijk Instagram account. Erg handig, want op die manier had ik al likes en volgers en waren ze erg nieuwsgierig 😀

Ik ben nog geen 4 weken open met mijn nieuwe webshop en mag zeker niet klagen over de bezoekersaantallen en de bestellingen. Ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst!

Hoe vinden ze thuis dat ik een nieuwe webshop heb?

Met een nieuwe webshop erbij is er ook meer voorraad gekomen. Omdat we geen opslagruimte hebben en ik geen geld om een opslagruimte te huren, staat de voorraad thuis. Soms zeg ik wel eens voor de grap… “Laurens geeft me nog een keertje op voor ‘help mijn vrouw heeft een hobby’. Het is natuurlijk geen hobby want ik wil er natuurlijk ook wat aan verdienen maar ik snap het wel. Dus op zoek naar een betaalbare ruimte is zeker voor de toekomst een wens. Laatst zag ik voorbij komen dat er een webshop houder naar een grotere opslagruimte ging omdat ze uit haar “jasje” was gegroeid. Zij ging daarnaast omdat er in de nieuwe opslagruimte veel ruimte over was het inpakproces voor een andere webshop doen. Slim!

Gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken, maar ik ben erg benieuwd waar ik over een jaar sta met mijn webshop(s).

Over de schrijver
Angelique is eigenaresse van Yes! For You, een webwinkel met originele cadeaus voor moeder en kind.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief