Dagboek van een webwinkelier - Elly (1)

Iedereen heeft weleens een dip. Als webwinkelier gebeurt dat bij mij als er even geen bestellingen binnenkomen. Want ja, altijd aan het werk. Altijd druk, druk, druk. En dan gebeurt er even niets!

Mijn gevoel krijgt dan de overhand en ik roep dramatisch ‘Ik stop ermee! Ik verkoop de hele handel!

‘Ja!!’ roept mijn man dan enthousiast. Want die wil zijn huis weleens terug. Want ook al probeer ik alles zo opgeruimd mogelijk te houden – broodnodig om iets te kunnen vinden wat besteld is – regelmatig staat de eetkamertafel vol met nieuw binnengekomen spullen. Omdat die ook nog moeten worden gefotografeerd en opgemeten voor de webwinkels staan die er vaak meerdere dagen. Om nog te zwijgen van de gang en boven de overloop en slaapkamers.

Ook de keuken moet eraan geloven. Die gebruik ik namelijk ook als werkplaats voor mijn webwinkels. Soms komen er spullen binnen waarvan de verf een beetje moet worden bijgetipt. En spullen die nog op de foto moeten krijgen een plekje op de magnetron tot ik daaraan toe ben. Wel vervelend dat ik daar zo aan wen dat ik ze niet eens meer zie!

Zo af en toe komt er als tegenhanger van de dip een heuse boost. Dan zie ik mijn huis plotseling door de ogen van anderen en besluit dat het roer om moet. En wel NU! Het duurt soms verbijsterend kort om alles weer weg te werken en ik weer trots kan zijn op mijn womancave.

En dan is er weer een bestelling. En nog een. En weer een. Mijn dip is voorbij en mijn webwinkels staan weer op de rails. Terwijl de trein weer gaat rijden blijft mijn man achter op het perron. Het had zo mooi kunnen zijn. Nu is het wachten op mijn pensioen en dat laat gelukkig nog lang op zich wachten.

Elly is eigenaresse van Hondenkadowinkel Bijdehondjes, een webwinkel met de grootste collectie hondenbeeldjes in Nederland. Daarnaast runt ze ook Memodiera, een webwinkel voor wie afscheid moet nemen van een huisdier.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief