Dagboek van een webwinkelier - Jarieke (1)

Dagboek van een webwinkelier - Jarieke (1)

Yess! Na zelf veel inspiratie uit de groep te hebben mogen halen mag ik nu maandelijks jullie een kijkje geven in mijn leven als webshopeigenaresse. Spannend, maar ook superleuk!

Zelf vind ik het altijd zo leuk om te lezen hoe anderen het doen, waar die tegenaan lopen, waarom ze zijn gestart, de passie te voelen tijdens het lezen. Heerlijk! Nu hoop ik jullie dus net zo een leuk inkijkje te gaan geven!

Ik zal me eerst even voorstellen, dat je wel enigszins een idee hebt over wie en wat je leest. Mijn naam is Jarieke Heemskerk en ik ben de trotse eigenaresse van HielZ. Niet de meest gangbare webshop, ik doe namelijk in hoge hakken. Ontwerp ze zelf, laat ze in Spanje maken en verkoop ze in mijn webshop!

Al sinds ik me kan herinneren ben ik gek op hoge hakken en loop ik er op sinds het moment dat mijn ouders dat oke vonden. Het liefst loop ik op een paar dat niet iedereen heeft. Ik hou er niet zo van om op een feestje te komen waar nog een paar dames dezelfde pumps aan hebben.

Tot het moment kwam dat ik in de winkels eigenlijk alleen maar meer van hetzelfde tegenkwam en het er dus eigenlijk niet goed meer kon vinden. Toen ben ik het zelf maar gaan doen ?

Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is. Ervaringsdeskundig vind ik mezelf wel voor wat betreft het lopen op hakken. Dat doe ik al sinds mijn 18e en voel vrijwel direct of een pump een ‘zitpump’ is of dat je er de hele dag gewoon op vooruit kan. Maar een opleiding of werkervaring in de schoenen of mode heb ik niet. Dus hoe en waar ga je dan van start.

Na mezelf te hebben voorgenomen daar ooit wel wat mee te gaan doen en ooit dat hoe en waar te gaan onderzoeken liep ik eigenlijk via via al snel tegen een producent in Spanje aan die kon doen wat ik wilde. En dan sta je voor die vraag ‘ga ik dit echt doen’. Het kwam namelijk veel eerder dan ik voor mezelf had bedacht. Spring ik in dit avontuur met alleen mijn jaren ervaring in op hakken lopen?

Superspannend, maar toch eigenlijk al heel snel, redelijk impulsief, ja gezegd. Vooral omdat ik niet later wilde terugkijken met enorme spijt dat ik het niet had gedaan..

Heb jij ook zo’n moment gehad? Heel benieuwd naar!

Over de schrijver
Jarieke is eigenaresse van HielZ by JeS, een webwinkel met de meest waanzinnige pumps voor een betaalbare prijs. De schoenen worden gemaakt in een beperkte oplage. De kans dat je buurvrouw ze ook heeft is dus erg klein.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief