Dagboek Jarieke - het moment dat HielZ aansloeg

Dagboek Jarieke - het moment dat HielZ aansloeg

Als die droom van een eigen bedrijf opeens mogelijk lijkt te kunnen gaan worden. Wat doe je dan? Ga je het doen? Of niet? En ga je dan later spijt krijgen? Als je het niet doet? Vast heel herkenbaar, de vragen die je jezelf gaat stellen op zo’n moment.

Ik heb besloten ervoor te gaan, geen spijt te hebben van iets wat ik niet gedaan heb. En dan zeg je dus ja. Tegen een heel nieuw avontuur. Wat je eigenlijk helemaal niet kunt overzien. Geen idee wat er op je af gaat komen. Maar vooral niet aan denken ook. Gewoon de stappen gaan zetten die nodig zijn. Zoals een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dan wordt het al een beetje echt. Dan ben je officieel ondernemer. En dan begint het pas echt. In mijn geval tenminste. Een eigen label in hoge hakken betekent natuurlijk dat er een collectie moet komen. Voor het inschrijven bij de KvK had ik het laten maken al kunnen regelen. Maar nu nog zorgen dat er wat gemaakt kan worden. Collectie ontwerpen dus!

Eindelijk aan de slag om die pumps te gaan creëren die ik in de winkels niet meer kon vinden. Maken wat ik zelf mooi vind. Dat was natuurlijk geen enkel probleem. Het laten maken ook niet. Alleen moesten ze natuurlijk al betaald worden voordat ze in Nederland aan zouden komen. Het starten van een eigen label heeft wat dat betreft net even wat meer voeten in de aarde dan het aanschaffen van een laptop en kunnen starten. Voorraad moet altijd voorgefinancierd worden. Banken zijn daar niet al te happig op dus dat was best even lastig. Gelukkig is ook dat rondgekomen en kon ik echt aan de slag.

En dan is hij er, de allereerste collectie! Voor mij is dat moment dat ik nieuwe HielZ voor het eerst zag een beetje mijn verjaardag, Kerst en Sinterklaas in één. Zo ontzettend spannend en leuk! Geweldig vond ik ze! Maar het was natuurlijk wel de allereerste collectie, zouden andere vrouwen ze ook leuk vinden? Zou er wel een markt voor zijn??

In de buurt was er een bijeenkomst van een regionaal zakelijk vrouwennetwerk. Daar heb ik ze voor het eerst aan het publiek laten zien. Niet zijnde vrienden en familie 😊. Maar aan de doelgroep die ik voor ogen had. Heel spannend! Want als zij het niets zouden vinden kon ik na de eerste collectie gewoon al ophouden. Maar de belangstelling was werkelijk overweldigend. Wat een enthousiaste reacties! Vanaf dat moment had ik er vertrouwen in dat HielZ echt toekomst had. Vanaf dat moment bestond HielZ voor mij ook echt. En wilde en wil ik er alles aan doen om haar steeds iets meer te laten groeien!

Hebben jullie ook zo’n moment gehad dat je merkte dat je product aansloeg? Levensvatbaar was?

Over de schrijver
Jarieke is eigenaresse van HielZ by JeS, een webwinkel met de meest waanzinnige pumps voor een betaalbare prijs. De schoenen worden gemaakt in een beperkte oplage. De kans dat je buurvrouw ze ook heeft is dus erg klein.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief