Dagboek van een webwinkelier - Elly (3)

Toen ik 12 jaar geleden door een reorganisatie mijn baan als dierenartsassistente kwijt raakte kon ik kiezen: een uitkering aanvragen of voor mezelf beginnen. Nu was ik dat laatste al langer van plan dus hoe beroerd ik het verliezen van mijn baan ook vond, het kwam toch mooi uit op dat moment.

In mijn woonplaats Rotterdam was destijds een kattencadeauwinkel en dat vond ik zó ontzettend leuk dat ik dat ook wilde. Maar als rasechte hondenliefhebber: dan voor honden. Ik zag het al voor me: allemaal tassen, sieraden, keukentextiel etc. van verschillende hondenrassen! De uitvoering bleek lastig.

Een winkel was een hele grote stap en financieel niet haalbaar, dus werd het een webwinkel. En al die artikelen die ik zo graag wilde verkopen bestonden helemaal niet, althans niet dat ik wist. Het enige dat ik kon kopen waren beeldjes en dus keerde ik mijn spaarpot om en begon met € 500 een webwinkel in hondenbeeldjes. Want als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Later kwamen er veel andere artikelen bij en het aantal verkrijgbare hondenrassen ligt inmiddels boven de 130. Dat was trouwens ook nogal punt, want met die kattencadeauwinkel als voorbeeld heb ik er helemaal niet bij stilgestaan dat er honderden hondenrassen bestaan!

Later weer kregen wij telkens de vraag of we ook iets hadden voor dieren die overleden waren. En bedacht ik dat we van de beeldjes asbeeldjes konden maken. Een opening boren aan de onderkant en afsluiten met een dopje. Daar hebben we er inmiddels hónderden van verkocht. En er kwamen wat meer van dat soort artikelen bij. Verder besloot ik ook beeldjes te gaan beschilderen omdat lang niet ieder beeldje op een bestaande hond lijkt.

Daarna heb ik besloten voor de overleden dieren een aparte webwinkel te maken. Niet alleen voor honden maar voor álle huisdieren. Die is inmiddels een half jaar geopend en voldoet duidelijk aan een behoefte.

Ik heb me dus laten leiden door de artikelen die verkrijgbaar waren en waar behoefte aan was. Van kattencadeauwinkel naar webwinkel voor overleden dieren. Je ziet de link niet zo snel maar het vertelt mij dat het lot vanzelf bepaalt wat je verkoopt. Laat dingen gebeuren en heb vertrouwen in jezelf. Het enige dat je nodig hebt is passie voor wat je doet.

Want zonder dat is alles gedoemd te mislukken.

Elly is eigenaresse van Hondenkadowinkel Bijdehondjes, een webwinkel met de grootste collectie hondenbeeldjes in Nederland. Daarnaast runt ze ook Memodiera, een webwinkel voor wie afscheid moet nemen van een huisdier.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief