Interviews
Astrid van der Made
Interviews
4 min

Interview: Wendy van Fashion Kids NL

4 min

Wendy van Fashion Kids NLWendy is het gezicht achter Fashion Kids NL, een webwinkel met handgemaakte baby en kinderkleding voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Daarnaast kun je er ook je hart ophalen aan originele kinderproducten. Denk aan een babynestje, mega knuffels, houten speelgoed met naam, invulboeken en weekplanners. Een ruim assortiment voor ouders (to be) en voor iedereen die op zoek is naar een kraamcadeau. Ik vroeg Wendy het hemd van het lijf!

Wanneer en hoe ontstond het idee voor je webwinkel?

Het ondernemen zit in onze familie. Vanaf kind af aan vind ik het al leuk zelf iets te ondernemen waarmee ik mijn zakcentje kan verdienen. Naast het runnen van de webwinkel Fashion Kids NL werk ik als gastouder bij ouders aan huis. Ik vind het enorm leuk met kinderen te werken. Vandaar ook de keuze om baby- en kinderkleding te gaan verkopen.

Sinds wanneer is je webwinkel online?

Eind 2016 is de webshop online gegaan. Een moment waar ik erg naar uitkeek. Mijn hobby, die groeide en groeide. Iets waarvan ik droomde (en nog steeds doe!). Helaas lukt het nog niet om hiervan te kunnen ‘leven’. Dit lijkt me in de toekomst erg leuk!

Hoe onderscheid jij je van je concurrenten?

Fashion Kids NL verkoopt handgemaakte baby- kinderkleding. Deze kleding word gemaakt in Nederland en de ontwerpen worden zelf bedacht. Zo proberen we zo uniek mogelijk te blijven. Naast ons eigen merk verkopen wij meerdere merken. Zo kan de klant meerdere merken in één webwinkel kopen. En betalen hierover geen verzendkosten (boven €20). Zo bespaar je kosten en slaag je vast en zeker in onze webshop!

Interview - Wendy van Fashion Kids NL

Hoeveel tijd besteed je aan je webwinkel en wat komt er allemaal kijken bij het runnen van je webwinkel?

Eigenlijk ben ik elke dag bezig met online zetten van nieuwe items, het promoten van artikelen, mails lezen/beantwoorden, bestellingen doorgeven, bestellingen inpakken en artikelen bedrukken. Naast het runnen van de webwinkel heb ik dus nog een fulltime baan. Social media kan ik bijhouden door het vooraf al in te plannen, de rest doe ik ’s avonds en in het weekend. Over ongeveer een half jaar ga ik 2 dagen minder werken om meer tijd te kunnen besteden aan de webwinkel. En in het weekend, wat meer weekend te vieren. ? Al moet ik zeggen dat dit geen straf vind hoor! Ik zie het nog steeds als hobby, waar ik enorm plezier in heb!

Beschrijf eens een dag uit jouw leven als webwinkelier?

Ik kan de dag zo vol maken als ik wil. Er is altijd wel wat te doen, althans in mijn hoofd. Haha! Ik begin met de noodzakelijke dingen. Bestellingen maken, dit doe ik met behulp van een snijmachine en een pers. Inpakken, verzenden, kijken of alles op tijd is bezorgd en of er nog vragen in de mail staan. Ik heb vaak nieuwe ideeën die ik wil uitwerken. Hier kan ik de rest van de dag mee invullen als daar tijd voor is.

Wat vind je het leukst en het minst leuk aan het runnen van je webwinkel?

Ik ben een kluns betreft de administratie van het bedrijf. Dit besteed ik dan ook graag uit. Wel ben ik er zelf bij, om te zien hoe en wat er gebeurd. Elke keer leer ik weer wat bij zodat ik het straks zelf kan gaan doen.

Interview - Wendy van Fashion Kids NL

Welke uitdagingen kom je tegen tijdens het runnen van een webwinkel?

Het werven van klanten leek mij makkelijker dan het is. Er is veel concurrentie waarvan je jezelf moet proberen te onderscheiden. Dit vond, en vind ik nog steeds een hele uitdaging. Maar wel een leuke!

Welke webwinkelsoftware gebruik je en waarom heb je juist voor deze software gekozen?

De webwinkel Fashion Kids NL is gemaakt via Jimdo. Jimdo is een betaalbare, overzichtelijke software waar je vrij gemakkelijk zelf je website in elkaar kunt zetten. Ik ben nu voor het derde jaar lid, en nog steeds dik tevreden!

Op welke manier trek je bezoekers naar je webwinkel?

Wij plaatsen veel foto’s op social media. Vooral op Instagram en Facebook. We proberen minimaal 3 post te plaatsen per dag. Sinds kort adverteren we ook via Google.

Als je opnieuw zou beginnen, wat zou je dan anders aanpakken?

Ik ben begonnen met groothandel kleding vanuit het buitenland. Achteraf was handgemaakt meer mijn ding geweest. Een jaar geleden ben ik hiermee begonnen, ik zie dit niet echt als een fout, maar als een leermoment. Ik ben enorm blij dat het zo goed gaat met de webshop. Ik kan alleen maar dromen dat het nog groter zal worden!

Hoe combineer je je webwinkel met je andere bezigheden?

In de avonduren en weekenden werk ik thuis aan de webwinkel. Dit is voor nu nog prima te combineren. Over een half jaar ga ik twee dagen minder werken om deze dagen ook te werken voor de webwinkel.

Interview - Wendy van Fashion Kids NL

Wat zijn je ambities en je plannen voor de komende tijd?

We proberen ons zoveel mogelijk te onderscheiden van de rest, en groter te groeien. Wekelijks komen er ongeveer 100 volgers bij op onze Facebook pagina. Dit doet mij enorm goed! Mijn plan is om zo door te gaan, vele nieuwe ontwerpen te mogen uitwerken, en nog meer mensen te bereiken.

Wat is de belangrijkste tip die jij gekregen hebt en waarom was deze zo belangrijk?

Heb plezier! Het is zoveel leuker als je plezier hebt in wat je doet. De tijd die ik besteed aan de webwinkel vliegt voorbij. De tijd vliegt als je het leuk hebt ? Wat voor mij begon als hobby hoop ik in de toekomst uit te bouwen als werk.

Bezoek de website van Fashion Kids NL.

Heb jij ook een webwinkel en vind je het leuk om door ons geïnterviewd te worden? Stuur dan een korte omschrijving van je webwinkel en de link naar hallo@succesmetjewebshop.nl.

Categorieën