Álles is te leren

Als ondernemer moet je belachelijk veel zelf kunnen.

Leuk hè?

Dat vind ik tenminste wel.

Maar het kán ook een beetje overweldigend zijn. Zo kan het voor mij tenminste wel voelen als ik weer eens een nieuwe training in elkaar aan het zetten ben, moet uitvogelen welke marketingaanpak helemaal-van-nu-is én mijn team moet aansturen om vervolgens met mijn hoofd nog bij mijn to-do-list de kinderen naar drumles of een verjaardagsfeestje te brengen.

En dat allemaal zo-goed-als tegelijk.

Met als grootste uitdaging: hoe ik dat allemaal met een dikke vette glimlach blijf doen, óók als het soms even veel is. Want hoewel ik helemaal gek ben op mijn bedrijf, wil ik ook voldoende tijd overhouden om leuke dingen te doen met mijn kinderen en te luisteren naar wat er in die gekke kleine koppies omgaat.

De zomerdip is het perfecte moment om jezelf bij te spijkeren. Zodat je na de zomer iedere dag weer wonderen kunt verrichten. Want laten we eerlijk zijn: dat is eigenlijk wel een beetje wat ondernemers doen, nietwaar?

Bijspijkeren kan vakinhoudelijk zijn. Bijvoorbeeld door je marketingskills nou eindelijk eens uit te breiden of aan te scherpen.

Maar mijn gouden tip zou zijn, om eens te kijken op welke punten jij graag zou willen groeien als ondernemer. Of misschien wel beter gezegd: als persoon.

  • Wil jij productiever zijn?
  • Wil jij leren plannen als een pro?
  • Wil je een betere balans tussen werk en privé?
  • Wil je jezelf niet meer opvreten van de stress?
  • Etc. etc.

Álles is te leren. En de zomerdip is het ideale moment om dat te doen. En weet je nog geen cursus? Dan weet ik nog wel een plek waar je fantastische allround cursussen kunt volgen, speciaal voor webwinkeliers.

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief