Nieuws & achtergrond
Astrid van der Made
Nieuws & achtergrond
4 min

Dankbaarheid en Impact

4 min

De laatste maand van het jaar, ik vind het altijd een mooi moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. En om alvast vooruit te kijken naar komend jaar. In dit blog geef ik een kijkje achter de schermen in mijn leven als ondernemer. Wil je vooral e-commerce tips, sla deze dan gerust over en geniet nog even van de rust, want vanaf januari komt er een stortvloed aan tips, kennis en inspiratie jouw kant op 😊

Terugblik op 2021 – ondernemende, alleenstaande moeder

Wat kan er in een jaar veel veranderen. Vorig jaar rond deze tijd was net mijn scheiding achter de rug, schreef ik een blog over mijn naamsverandering (lekker handig als je net een boek hebt uitgegeven) en was ik druk met het weer op de rit krijgen van mijn leven samen met de kinderen. Nu, een jaar later, loopt alles privé op rolletjes. Ik ben 200% sterker uit de scheiding gekomen, mijn huis heeft een complete metamorfose gehad en ook de kinderen hebben het geweldig gedaan. We hebben een nieuwe start gemaakt. Ondanks dat het soms best heel pittig is als ondernemende, alleenstaande moeder in Coronatijd. Met lockdowns, quarantaine, thuisonderwijs en dat soort gedoe. Maar we hebben het overleefd. En stiekem was het best fijn, die extra quality time met de kinderen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Mega groei

Terwijl ik thuis alles weer op de rit kreeg, maakte ook mijn bedrijf een mega groei door. Het ging zo hard, dat we het achter de schermen nauwelijks konden bijhouden. Wat hebben we dit jaar veel webwinkeliers mogen helpen! Met onze challenges, in de community en met onze trainingen. We lanceerden het Next Level traject voor e-commerce ondernemers die al heel wat bereikt hebben en willen opschalen. Wat is het een feestje om die ondernemers te mogen begeleiden! Ook hebben we weer veel mooie samenwerkingen gehad met andere topondernemers, die hele waardevolle masterclasses gegeven hebben voor onze klanten. Ik geloof in de kracht van samenwerken en kennis delen, dus dat blijven we ook komend jaar doen.

Het Succes met je Webshop team

Na wat wisselende samenwerkingen met verschillende freelancers, heb ik in het laatste kwartaal van 2021 mijn team uitgebreid met 2 toppers (en ben nog op zoek naar een marketing held). Naast Amy (al 4 jaar de beste VA die je je als ondernemer maar kunt wensen) bestaat het team nu uit Laura (klant succes coach) en Ina (community manager). Hiermee hebben we voorlopig weer genoeg capaciteit om onze groei door te blijven zetten, onze klanten nog beter te helpen, én het is gewoon super gezellig om lekker met elkaar te kunnen sparren.

Van eenmanszaak naar B.V.

Vanwege de groei die het bedrijf doormaakt werd het ook tijd om van een eenmanszaak naar een B.V. te gaan. Eigenlijk stelt het niet zoveel voor, een paar afspraken bij de accountant en de notaris en een reeks handtekeningen. Maar ik vond het toch wel een mijlpaal. Dat ik ondanks de heftige jaren die ik privé achter de rug heb, dit mooie bedrijf zo groot heb kunnen maken. Dat we zoveel kunnen betekenen voor onze klanten en hen ook weten te stimuleren om hun eigen ideale baan te creëren. Je snapt dat ik er gewoon een klein feestje van gemaakt heb. Iets dat ik mijn klanten ook aanraad: vier al je successen. Dat houdt het ondernemen leuk en zorgt dat je ook in lastige tijden gemotiveerd blijft.

 

Wat heeft 2022 in petto

De terugblik op afgelopen jaar is iets uitgebreider geworden dan gepland. Tijd om vooruit te kijken naar 2022! Een aantal maanden geleden sprak ik collega-ondernemer Maartje Blijleven. Zij vroeg me: “Als je volgend jaar één ding kan doen om mega impact te maken, wat zou dat dan zijn?” Heel lang hoefde ik daar niet over na te denken. Ik ga een e-commerce summit organiseren!

Succes met je Webshop Online Summit

Een 5-daags online evenement met 25 interviews en masterclasses met topondernemers. Waar we webshop eigenaren (in spe) willen inspireren om hun webwinkel een enorme boost te geven, zodat ze eindelijk hun loondienstbaan kunnen opzeggen of niet meer afhankelijk zijn van hun partner. We gaan enorm veel kennis en inspiratie delen. Niet alleen ikzelf. Ik doe dit samen met 24 succesvolle webwinkeliers en andere topondernemers.

We zitten nu nog volop in de organisatie, want jee.. wat komt daar veel bij kijken. We moesten sprekers uitnodigen, de interviews voorbereiden en opnemen, de website maken, e-mails schrijven, promotiemateriaal maken voor onszelf maar ook voor alle sprekers, de media opzoeken en uiteraard alle techniek regelen. Is toch iets meer werk dan vooraf gedacht, ondanks de extra hulptroepen die we ingeschakeld hebben. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat we dit allemaal binnen 3 maanden wilden realiseren. Want ja, hoe kun je het nieuwe jaar nou beter beginnen dan zo?

Nieuwe Next Level groepen

Na het summit nemen we waarschijnlijk eerst een week vakantie 😉 Daarna is het weer tijd om een nieuwe Next Level groep te starten. Op dit moment draait de pilotgroep, waarmee we al mooie resultaten behaald hebben. Alle deelnemers mogen imput geven, zodat we van dit traject het beste van het beste kunnen maken. Waar echt alles in zit dat je als succesvolle e-commerce ondernemer nodig hebt om verder op te kunnen schalen. Komend jaar willen we 2 nieuwe groepen starten, in het voor- en het najaar. Met plek voor maximaal 20 ondernemers in totaal. Niet meer, want we willen de kwaliteit hoog houden.

Interesse? Check deze link voor meer info en het inplannen van een vrijblijvende intake.

Trainingen

Natuurlijk gaan onze gewone trainingen ook gewoon door! Het programma Start Jouw Winstgevende Webshop en de Webwinkel Succes Academie worden verder uitgebreid en geupdate. Ook onze besloten community gaat een boost krijgen, dankzij Ina, onze kersverse community manager. Alles wat je aandacht geeft groeit. Ons doel is om onze klanten komend jaar nog meer aandacht te geven, zodat zij nog harder gaan groeien. Ook staan er gedurende het jaar weer een aantal leuke challenges op het programma, altijd een feestje om te mogen doen.

Eén woord

Als er één woord is dat 2021 voor mij kenmerkt, dan is dat dankbaarheid. Dankbaarheid omdat thuis alles weer lekker loopt, ik heel veel stressvolle jaren achter me heb kunnen laten, omdat mijn bedrijf zo hard gegroeid is en ik zoveel webwinkeliers heb mogen helpen en omdat ik een fantastisch team heb met toppers die mij scherp houden, me soms afremmen en soms gewoon keihard meewerken omdat ik weer eens iets geweldigs bedacht heb.

Mijn woord voor 2022 is impact. Waar ik afgelopen jaar vooral bezig ben geweest met mijn thuissituatie, gaat komend jaar alle focus naar Succes met je Webshop. Ik wil impact maken, en nog veel meer webwinkel eigenaren helpen om van hun shop een goedbetaalde baan te maken. Want precies dat is waarom ik de allerleukste baan van de wereld heb.

Hoe zag jouw jaar er uit? En wat gaat 2022 je brengen? Wat het ook wordt, ik wens je hele fijne feestdagen, en een mega-succesvol nieuw jaar!

Categorieën