De balans tussen alleen en samen
Ik ben een echte solist.

Dat is mijn kracht, maar dat is ook mijn valkuil.

Het is mijn kracht, omdat ik niks anders nodig heb dan mijn laptop en een to-do-lijst om een dag lang keihard te knallen en 's avonds in mijn eentje of met mijn kinderen op de bank te ploffen om met een tevreden gevoel naar bed te gaan.

Het is mijn valkuil, omdat ik daardoor - als ik niet uitkijk - te weinig anderen opzoek.

Het ding is namelijk dat ik als geboren solist dondersgoed weet dat bij 'die anderen' óók zoveel ongewenste afleiding en prikkels zitten.

Daarom ben ik ook ondernemer. Werken op een kantoor met collega's die je iedere twee minuten uit je concentratie komen plukken: da's echt niks voor mij.

Inmiddels kom ik aardig in de buurt van een ideale balans: ik heb een team van toppers die allemaal goed zijn in iets wat ik minder graag of minder goed doe. We hebben allemaal regelmatig contact, maar werken op onze eigen tijden en op onze eigen locaties.

En om te leren van andere ondernemers, ben ik onderdeel van een Mastermind-groep.

Dat is nu passend, maar dat was het toen ik net begon natuurlijk niet, met een paar pakketjes per week en zo-goed-als nul euro in mijn budget.

Zie maar eens een team in te huren én te betalen voor een mastermind-groep voor nul euro. Ik wens je veel succes.

Maar ik heb wel een aantrekkelijk alternatief voor €1: namelijk een maand lang uitproberen hoe deelnemen aan een online community van ambitieuze webwinkeliers je bevalt.

Voor:
  • Waardevolle feedback
  • Ondernemers die met je meedenken
  • Inspirerende voorbeelden
Mijn team en ik zijn ook actief in de community. En natuurlijk is er 9 keer per jaar een live masterclass van een toonaangevende professional. Om samen in één keer een hele hoop te leren over een specifiek onderwerp om de rest van de maand toe te passen in de praktijk.

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief