De wereld draait niet om webwinkels

Het lijkt soms misschien wel alsof ik denk dat alles alleen maar om webwinkels draait. Dat ik denk dat jouw bestaande of toekomstige webwinkel het centrum van jouw werkend leven is en het enige ondernemerspad dat jij zo goed mogelijk wilt bewandelen.

Maar ik zal je eens iets vertellen:

Ik weet heus wel dat heel veel mensen een webwinkel combineren met “iets anders”.

En dan bedoel ik even niet de starters die een webwinkel beginnen terwijl ze nog in loondienst zijn.

Nee, dan bedoel ik de mensen die er bewust voor kiezen slechts een deel van hun business te laten bestaan uit e-commerce. Of die al een business hebben en voor wie de webwinkel in feite een ‘uitbouw’ is. Of misschien zelfs een ‘aanbouw’: nét iets minder belangrijk dan het hoofdgebouw dat er al stond.

Dit zijn bijvoorbeeld pottenbakkers die zelf pottenbakken en pottenbakworkshops geven en als bijverdienste pottenbakbenodigheden verkopen. Het zijn de mensen met een coachingspraktijk die ondersteunende producten verkopen, bijvoorbeeld meditaties of videocursussen. En het zijn absoluut ook de mensen met een fysieke winkel die meer klanten willen bereiken door hun producten ook online te verkopen.

Van die laatste groep zijn er steeds meer. Dat komt deels doordat online shoppen nog steeds groeit, maar ook doordat veel ondernemers met een stenen winkel tijdens de pandemie gezien hebben dat het verstandig is om ook een online bron van inkomsten te hebben. 

Van 9 tot en met 15 mei is het de ‘Week van de Stenen Winkel’. Als je je uiterlijk 17 april aanmeldt, krijg je toegang tot de masterclasses met 15 retail-experts. Mijn masterclass zal gaan over hoe je een webwinkel kunt gebruiken om je stenen winkel te versterken.

Zie ik je daar?  

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief