Exit standje rustig-aan

Toen ik net afgestudeerd was als medisch bioloog, heb ik een tijdje een baan in loondienst gehad. Ik deed onderzoek naar de bijwerkingen van de anticonceptiepil.

Omdat ik op een werkdag altijd meer gedaan kreeg dan mijn collega’s, kreeg ik aan de lopende band complimenten over de kwaliteit van mijn werk. Terwijl ik daar helemaal niet zo hard mijn best voor hoefde te doen. En dus deed ik alles wat ik deed op standje rustig-aan.

Dat klinkt misschien relaxt, maar het motiveert natuurlijk voor geen meter: mijn loon werd toch wel overgemaakt en mijn manager was toch wel blij. En oh ja: de inhoud van mijn werkzaamheden interesseerde me ook maar matig.

Ik heb daarvan geleerd dat dát niet is hoe ik wil werken.

Als je onderneemt, ben je zelf de maat der dingen. Natuurlijk heb je ook zoiets als ‘de cijfers’, maar jij bent dan weer de maat der dingen die bepaalt of die cijfers wel of niet hoog genoeg zijn. En de enige persoon die kan inschatten of er meer in jou zit dan je op dit moment geeft, ben je zelf.

Het is soms alleen wel verdomd lastig om jezelf eerlijk te evalueren. Zeker als je je even een beetje overweldigd voelt. Of als je even helemaal vastzit. Daarom hebben wij een online tool gemaakt waarmee je op basis van een paar simpele vragen in kaart brengt welke onderdelen van jouw business staan als een huis en welke, nouja, nog niet.

De tool is ook geschikt voor ondernemers die nog geen webshop hebben, maar wel toe willen werken naar een succesvolle lancering.

Fijn weekend alvast!

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief