Geen plan? Leen dat van mij

Heb jij een slecht eerste kwartaal gehad?

Dan kan ik je geruststellen: Q1 is altijd kut. Consumenten hebben al hun euro’s er doorheen gejaagd met kerst en zakken weg in een winterdip om in de lente pas weer met een wapperende creditcard uit hun holletjes te kruipen.

Natuurlijk kun je de schade wel beperken. Maar een dikke winst draaien in de eerste maanden van het jaar? Ik moet de eerste marketeer nog tegenkomen die daar niet het volledige arsenaal aan slinkse marketingtrucs voor uit de kast trekt. 

Maar we moeten ook realistisch zijn: inmiddels is april voorbij en zitten we alweer halverwege mei. Dat betekent dat niet alleen de buitenwereld, maar ook de cijfers van jouw webshop er een stuk zonniger uit zouden moeten zien. 

Als dat niet zo is, is het belangrijk om jezelf te vertellen dat er ‘niks aan de hand’ is. Maar dat er natuurlijk wél iets moet gebeuren. En wel NU. 

Problemen snel en slim oplossen, hoort nou eenmaal bij ondernemen. En een lage omzet? Dat is een probleem. 

Een probleem oplossen begint altijd met het maken van een plan. Want zonder plan, geen richting. En zonder richting, niet het gewenste resultaat. 

Heb jij geen zin om een plan te maken? Dan leen ik je volgende week met veel plezier het mijne! 

Ieder jaar in mei organiseer ik namelijk een Boost your Webshop Challenge. Een week lang krijg je elke dag één videoles en één praktische opdracht die je meteen kunt toepassen op jouw webshop.

Voer je alle opdrachten uit, neemt je omzet gegarandeerd toe. En lever je je opdracht elke dag voor 23.59 uur bij mij in? Dan maak je ook nog eens kans op een jaar lang gratis toegang tot de Webwinkel Succes Academie t.w.v. € 1697. 

 We gaan 23 mei van start. Ben jij erbij? 

Geen plan? Leen dat van mij

Deelname is ook nog eens gratis. We hebben het er voor de zoveelste keer over gehad om dat nou eindelijk eens te gaan veranderen. Maar uiteindelijk vind ik de challenges altijd zo ontzettend leuk, dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb om er een verdienmodel op te plakken. 

Scheelt weer. 

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief