Ineens had ik een accountability partner

Ineens had ik een accountability partner

Soms hengel je per ongeluk iets binnen waar je helemaal niet naar aan het vissen was.

Dat gebeurde mij een jaar of vier geleden, toen ik een financieel coach die ik nog niet kende uitnodigde om een masterclass te geven voor mijn community: Hilde Radt.

Hilde en ik hadden meteen een klik. Zakelijk, maar ook persoonlijk. Je kunt met Hilde namelijk supergoed lunchen.

En dat doen we dan ook regelmatig. Maar nooit alleen-maar-voor-de-leuk of alleen maar om een carpaccio te eten. Hilde is namelijk mijn accountability partner geworden. 

Dat houdt in dat we regelmatig samen gaat zitten om te sparren over de uitdagingen die we hebben binnen onze bedrijven.

En het was stiekem best een verademing om zo iemand toe te voegen aan mijn leven: je kunt nog zo kritisch naar je bedrijf of naar jezelf kijken, bepaalde dingen zie je gewoon niet. En je kunt nog zoveel dingen bedenken, maar sommige ideeën komen gewoon niet in jóuw brein op - en wel in dat van iemand anders. 

Omdat Hilde en ik er dit jaar wel aan toe waren om een nieuwe laag toe te voegen aan ons partnerschap, hebben we ons samen aangesloten bij een mastermind-groep. Dit is een clubje van ondernemers waarmee we elke maandag inchecken om onze prioriteiten voor die week door te spreken. Op vrijdag delen we onze resultaten en houden we elkaar accountable voor de acties die we onszelf voorgenomen hadden. 

Ergens is dat natuurlijk wel grappig: want voor wie doe je het eigenlijk? Als het goed is helemaal voor jezelf. 

En tóch scheelt het onwijs als iemand anders met je meekijkt. Ik heb echt geen zin om op vrijdag aan te komen zetten met een slap verhaal over waarom ik de afspraken met mezelf niet nagekomen ben. Ik heb zelfs geen zin om aan te komen met een sterk verhaal over waarom ik de afspraken met mezelf niet nagekomen ben.

Weten dat ik op vrijdag mijn voortgang (of het uitblijven daarvan) moet delen met anderen, geeft mij precies de push die ik nodig heb om op de top van mijn kunnen te presteren. En het samen met Hilde doen, maakt het extra leuk: wij zijn inmiddels zo ontzettend op elkaar ingespeeld. 

Wil jij nou ook wel zo'n fantastische accountability partner?

Jammer voor je.

Hilde is namelijk al bezet.

Maar onze Webwinkel Community zit vol met potentiële accountability partners die niet kunnen wachten om jou accountable te houden en van frisse input te voorzien.

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.