Knie-wond zonder einde

Ik had het eerder al over het demonteerbare zwembad waar mijn kinderen de hele zomer nog niet met een berg ijsjes uit te lokken zijn en die één van mijn beste vrienden in ruil voor mijn culinaire kunsten helemaal zwem-klaar gemaakt heeft.

Dat zwembad is een bron van oneindig veel plezier én van een oneindige knie-wond.

Mijn jongste is namelijk behoorlijk op haar knie gevallen - zoals iedere achtjarige met een gezonde liefde voor buitenspelen eigenlijk wel eens in de paar weken doet - met zo'n diepe schaafwond waar van die dikke korsten opkomen als resultaat.

En die dikke korsten weken er dus iedere keer dat ze in het zwembad gaat weer af. En daarom heelt haar knie niet. En daar komt ze dan bij mij over zeuren.

En dat begrijp ik wel: het is ook heel erg vervelend als je knie een paar weken lang open ligt. Want het jeukt en het prikt en is daarom gewoon helemaal niet zo fijn. Zeker niet als je acht bent.

Alleen is de enige échte oplossing in dit geval natuurlijk: een paar dagen uit het zwembad blijven.

Maar je raadt het al: daar heeft die kleine haai natuurlijk heeeeelemaal geen zin in.

En dus plonst ze na mijn uitleg iedere keer vrolijk weer het water in.

Zal wel zwembadwater in haar oren hebben.

Maar weet je dat ik precies hetzelfde gedrag eigenlijk heel vaak tegenkom bij de webwinkeliers die ik begeleid?

Ik kan nog zo nauwkeurig het gedrag aanwijzen dat maakt dat ze de korstjes iedere keer weer van hun bedrijfswonden afweken waardoor schade niet herstelt, ze blijven het tóch doen.

Waarom?

Omdat ze het zo gewend zijn.
Omdat ze gehecht zijn aan het gedrag.
Omdat het oude gedrag op de korte termijn leuker is dan het nieuwe.
Omdat het fijne effect van het oude gedrag snel komt en het helen van wonden tijd nodig heeft.

Dat soort dingen. En ik begrijp dat heel goed. Daarom vind ik het ook echt geen probleem om het elke keer opnieuw te benoemen.

Maar eerlijk is eerlijk: soms vind ik het ook heerlijk om te werken met ondernemers die deze weerstand niet hebben. Die niet meer dan één keer nodig hebben. Die al een stapje verder zijn. Die bereid zijn om álles te doen wat nodig is om hun webwinkel naar een hoger plan te tillen, ook als daar dingen tussen zitten die ze stiekem net zo stom vinden als dat mijn jongste het vindt om een paar dagen uit het zwembad te blijven.

Daarom heb ik nu een speciaal 1-op-1 traject voor webwinkeliers die eindeloos ambitieus zijn, belachelijk gemotiveerd en supergedisciplineerd. Óf die op zoek zijn naar een bootcamp-van-een-jaar waarin ze dat allemaal worden.

Het resultaat?

Een gigantische boost van je business. Gegarandeerd.

Kijk zelf maar. 

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief