No pressure, no diamonds

Ik ben een strenge, maar liefdevolle coach.

Dat vind ik tenminste zelf. 

Misschien zou ik dat eens moeten checken bij mensen die daadwerkelijk door mij gecoacht worden, maar laten we er voor nu maar vanuit gaan dat het zo is. 

Streng, omdat ik niet tegen smoesjes kan. En omdat ik het irritant vind als mensen smoesjes verzinnen. En ik geloof dat ik die irritatie ook nog eens helemaal niet zo goed kan verbergen -- misschien ook maar eens een keer navragen. 

Ik geloof nou eenmaal heel erg in maakbaarheid: als je iets écht wilt, dan kun je dat ook. 

En dat is dan ook meteen het liefdevolle stuk: de reden dat ik zo streng ben, is dat ik wil dat de mensen om mij heen en zéker de mensen die mij inhuren alles bereiken wat ze willen. 

No pressure, no diamonds.

Dat hoorde ik laatst iemand zeggen in een TED-talkachtig praatje over peak performance.

En zo is het maar net! 

Wie op de top van zijn of haar kunnen wil presteren, moet zichzelf elke dag uitdagen. 

En dat betekent niet alleen elke dag productief zijn. Dat betekent ook: elke dag dingen doen die je moeilijk, saai of spannend vindt. 

Het is als ondernemer met ambities zo hoog dat je ze vanaf de grond helemaal niet kunt zien (en met minder moet je geen genoegen nemen!) ook essentieel om voor jezelf inzichtelijk te maken wat je sterke en je zwakke punten zijn. Zodat je je sterke punten optimaal kunt benutten en je zwakke punten kunt verstevigen. 

Om dat makkelijker te maken hebben wij een digitale tool ontwikkeld. Speciaal voor webwinkeliers én webwinkeliers in spé: jij geeft antwoord op een aantal vragen en op basis van jouw antwoorden stellen wij een rapport samen. Gratis. In dat gepersonaliseerde rapport zie jij in één oogopslag welke hindernissen jij nog moet nemen van hier naar webwinkelsucces. 

Durf jij de confrontatie met jezelf aan?

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief