Stress met je webshop

De belangrijkste reden dat ik ooit begon met ondernemen?

Vrijheid! 

Ik wil mij niet hoeven schikken naar mijn werk. Ik wil dat mijn werk zich schikt naar mij. 

Mijn eerste onderneming was een webwinkel. Mijn tweede onderneming was een promotieplatform voor webwinkeliers. Mijn derde onderneming was weer een webwinkel. Mijn vierde onderneming was - misschien wel onvermijdelijk - een trainings- en coachingspraktijk voor webwinkeliers.

Maar ergens onderweg raakte ik kwijt dat ik begonnen was met ondernemen om een baan te maken die helemaal bij mij past. Ik liet me meeslepen door trends. Door de druk van social media. Door de druk van andere ondernemers om vooral maar veel gratis weg te geven in de hoop dat mensen daar blij mee zouden zijn en uiteindelijk klant zouden worden. 

Er bleef maar weinig tijd over voor wat ik echt leuk vond: online trainingen maken. En 1-op-1 werken met ambitieuze webwinkeliers die barsten van de ondernemerslust en zélf in dat proces zitten om hun ideale baan te maken. 

Ik zie veel webwinkeliers worstelen: dat wat zij leuk vinden om te doen versus dat wat van buitenaf opgelegd wordt als de enige route naar succes.

En weet je wat dat oplevert? 
Stress met je webshop!

En stress en succes sluiten elkaar per definitie uit. 

Want je omzet kan nog zo hard groeien: als jij ‘s nachts niet kunt slapen of ‘s ochtends met buikpijn aan je werk begint, werkt je ondernemerschap je tegen.
 
Tuurlijk zijn er altijd formules die anderen toetsen en die werken. En die formules als vertrekpunt nemen, helpt je absoluut om op het juiste pad te komen. Maar je kunt pas écht uitblinken als je bewezen formules durft te mixen met een stukje eigenheid.

E-commerce is geen kwestie van one shop fits all, maar van het zorgvuldig cultiveren van je eigen ondernemerswensen en -kwaliteiten. 

Zeg jij nou: ja, dat SNAP ik allemaal wel, ik weet alleen even niet wat ik daarmee moet DOEN. 

Dan zou het zomaar kunnen dat jij precies de juiste mix hebt van oneindige-potentie-als -webwinkelier en nu-helaas-even-vastgelopen om in aanmerking te komen voor een gratis groeigesprek met Klantsucces Coach Laura.

We bekijken alle aanmeldingen zorgvuldig, maar kunnen helaas niet iedereen uitnodigen. Je krijgt wel altijd bericht terug.  

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief