Terug van weggeweest

Zoals je weet, was ik gisteren op 'zakenreis', naar een business event waar ik samen met andere ondernemers op ontdekkingstocht ging. Want ondernemen gaat veel minder om een bestemming, dan om het in beweging blijven. Je moet alles wat je onderweg tegenkomt in je opnemen.

Het was echt heel fijn om er even uit de zijn en één hele dag volledig aan de toekomst van mijn bedrijf te werken.

Maar één inzicht sprong er voor mij uit. En ik denk dat dat ook relevant is voor jou: 

Succes hebben, is het grootste gevaar voor ondernemers die écht succesvol willen zijn.

Dat moet ik uitleggen. En dat ga ik dus ook doen.

Als je het al best-wel-lekker doet met je webshop, dan bestaat het gevaar dat je daar al zo trots op bent, dat je vergeet om groots te denken. 

Zonder die dreiging van het finaal falen boven je hoofd, is een hele grote drijfveer om alles op alles te zetten weg, namelijk: het risico van je hypotheek niet kunnen betalen of geen nieuwe schoenen kunnen kopen voor je kinderen. 

Jezelf comfortabel voelen waar je bent, is een groot risico voor wie droomt van plekken waar maar weinig webwinkeliers uiteindelijk een vlag kunnen planten. 

Ga voor de vlag!

PS: Wil jij ook sparren met gelijkgestemden om sneller stappen te zetten? Word dan ook lid van onze webwinkel community.

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.