Waar ben jij slecht in?

Ik was vroeger echt superslecht in wiskunde.

En hoewel ik nog steeds niet bepaald een wiskunde-guru ben, ben ik ook geen wiskunde-dummie meer.

Voordat ik gegrepen werd door de e-commerce, wilde ik namelijk geneeskunde studeren. Ik werkte toen als verpleegkundige, maar wilde liever doen wat de dokters deden.

Om toegelaten te worden, moest ik eerst een flinke stapel certificaten binnenhalen op het volwassenenonderwijs. Waaronder mijn vwo-certificaat wiskunde.

Dat leek mij ongeveer zo onmogelijk als twee benen tegelijk optillen zonder te springen.

Denk je iemand in die slecht is in wiskunde, vermenigvuldig die onkunde met een factor vijf en dan kom je langzaamaan ergens in de buurt van hoe weinig successen ik toentertijd boekte met rekenmachines, passers en geodriehoeken.

In mijn eentje had ik dat certificaat zeker weten nooit gehaald.

Maar als je hulp inschakelt, gaan er nieuwe deuren open. Het is een beetje alsof je je eigen brein uitbreidt met dat van iemand anders. En dat biedt mogelijkheden!

Ik boekte een hotel aan het strand en volgde een wiskunde-bootcamp in Scheveningen. Ik haalde mijn certificaat (hoeraaaaa) en … werd uitgeloot voor geneeskunde.

Maar dat is een ander verhaal.

Waar het om gaat, is dat je vaardigheden die je niet liggen maar die je wél nodig hebt om je doelen te behalen altijd naar een niveau kunt tillen waarmee je uit de voeten kunt.

Daarom is mijn vraag aan jou: waar ben jij slecht in?
Of beter geformuleerd: waar ben jij op dit moment nog niet goed in?

Heb je moeite om bezoekers te trekken, van die bezoekers klanten te maken of misschien om bezoekers te behouden?

Deze en nog veel meer essentiële webshop-skills bespreek ik in mijn gratis masterclass voor webwinkeliers die klaar zijn om hun webshop naar een hoger plan te tillen en die niet schromen om daarvoor de benodigde versterkingstroepen in te schakelen.

Fijne dag verder!

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.