Wat is vakantie voor jou?

Het is zover hoor: heel Nederland heeft vakantie.

Wat is vakantie voor jou?

Voor veel mensen is vakantie de tijd om een beetje bij te komen, leuke dingen te doen en nou eindelijk eens al die boeken te lezen die zich gedurende de rest van het jaar opgestapeld hebben.

Prima invulling.

Of niet?

Toen ik nog klein was gingen wij (mijn vader, moeder, zus en ik) altijd met de auto op vakantie naar Italië. We moesten dan onderweg bij iedere steengroeve en begraafplaats stoppen.

Mijn vader zat in de natuursteen.

En de ondernemer in hem kon dat ook in de vakantie niet loslaten.

Dat klinkt misschien een beetje obsessive, maar de man was gewoon hartstikke gek op zijn werk.

Ik heb dat niet-los-kunnen-laten tijdens de vakantie zelf een stuk minder met begraafplaatsen (daarvan heb ik er tijdens mijn jeugd ook genoeg gezien voor een heel leven) maar inmiddels wel al 12 jaar met webwinkels. Eerst als eigenaar van twee webshops, nu als eigenaar van een webwinkeladviesbureau.

Misschien mijn vader binnenkort maar eens vertellen dat ik meer op hem lijk dan ik vaak denk.

Want zoals mijn vader zijn vakantie gebruikte om te ‘gluren’ bij anderen en zijn kennis van zijn product te verbreden en verdiepen, merk ik dat ik zelf de rust van de zomer ook gebruik om nieuwe ideeën op te doen en stappen vooruit te zetten in business.

Lijk jij nou ook heel erg op mijn vader?

Dan is het misschien goed om te weten dat onze Webwinkel Succes Academie heeft geen zomerstop.

Fijne ‘vakantie’!

Over de schrijver
Leuk dat je er bent! Ik ben Astrid van der Made, de #1 e-commerce expert van Nederland en België en schrijver van Meer verdienen met je webshop. Mijn missie is: in 5 jaar 10.000 webwinkeliers helpen om hun webshopdoelen aan te tikken en liever nog voorbij te razen. Daarom geef ik online trainingen, 1-op-1-coaching en mail ik twee keer per week één gouden webwinkel-inzicht de wereld in.

Meer webwinkel tips

500+ webwinkel blogs in ons archief