Interview: Dorine van DoZign
Interviews
Astrid van der Made
Interviews
3 min

Interview: Dorine van DoZign

3 min

Dorine kreeg in het voorjaar van 2019 het idee om haar eigen webwinkel te starten. Ze heeft hier direct werk van gemaakt en datzelfde voorjaar stond DoZign online! DoZign.nl is een webshop met een christelijk tintje. Een combinatie van christelijke items, cadeau’s met naam, en custom made items. Alles wordt met liefde gemaakt.

Hoeveel tijd besteed je aan je webwinkel en wat komt er allemaal kijken bij het runnen van je webwinkel?

Dorine is meestal drie dagen in de week bezig met het runnen van DoZign. “Ik vind het fijn om veel thuis te kunnen zijn voor onze kinderen. Dat je er voor ze bent als ze je nodig hebben. Ik probeer vaste dagen aan te houden voor DoZign, maandag, dinsdag en donderdag onder schooltijd. De andere dagen probeer ik niet met mijn werk bezig te zijn als de kinderen thuis zijn. Soms ga ik ’s avonds nog wel eens extra aan de slag.

Op mijn werkdagen ben ik bezig met het maken en verzenden van bestellingen, nieuwe ideeën uitwerken en die items in de webshop zetten, mooie foto’s maken, influencers zoeken, items naar hen opsturen en vragen of ze het willen laten zien en delen. Daarnaast veel delen op insta en facebook. Sinds kort ben ik begonnen met het bijhouden van een blog en heb ik mijn eerste instructiefilmpje gemaakt. Deze moeten natuurlijk ook online geplaatst worden.”

Wat vind je het leukst en het minst leuk aan het runnen van je webwinkel?

“Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en er ook nog geld mee te kunnen verdienen. Het is ook fijn om thuis te werken en er voor de kinderen te zijn als ze thuis komen. Zijn ze bijvoorbeeld ziek dan kan ik er ook voor ze zijn.” Maar het runnen van een eigen webshop heeft ook een mindere kant. Dorine vertelt wat voor haar het minst leuk is: “Ik ben veel thuis en heb weinig contact met andere mensen. Ik kan weinig sparren met collega’s en soms voel ik een bepaalde druk, dat ik bestellingen z.s.m. de deur uit wil hebben.

Wat is je grootste uitdaging?

“Hoe kom ik aan meer bestellingen? En hoe krijg ik meer naamsbekendheid?”

Welke webwinkelsoftware gebruik je en waarom heb je juist voor deze software gekozen?

Dorine werkt met WordPress en heeft WooCommerce geïnstalleerd. “Ik heb ook een levenslang abonnement op Themify, ik kan hen mailtjes sturen met vragen of technische dingen waar ik tegenaan loop. Deze worden snel beantwoord. Echt een tip!”

Bezoekers

Om bezoekers naar mijn webwinkel te trekken probeer ik veel tips toe te passen van Succes met je Webshop. Zoals mijn webshop persoonlijker maken, laten zien wie ik ben. Ik plaats blogs, zoek influencers en vraag hen om hulp zodat ik meer  bekendheid krijg. Ik ben zichtbaar op Instagram en Facebook en benoem daar ook mijn webshop. Ik geef kortingsflyers bij een bestelling die gedaan is, en bijvoorbeeld in een goodybag.

DoZign op de kaart

We stelden Dorine de vraag wat haar plannen zijn voor de komende tijd: “Ik ga proberen DoZign beter op de kaart te zetten. Ik wil meer bestellingen binnen krijgen, zodat ik er meer loon uit kan halen. Ik heb een afspraak staan met iemand die mijn items ook in haar webshop wil gaan verkopen en af en toe sta ik op een markt om op een andere manier DoZign te promoten. Meer influencers benaderen en meer filmpjes maken als blijkt dat er veel naar gekeken wordt. Ook ga ik met meer regelmaat een blog plaatsen.”

Wat is de belangrijkste tip die jij gekregen hebt en waarom was deze zo belangrijk?

“Me aanmelden bij Succes met je webshop😉. Heel waardevol, maar wat voor mij de aller belangrijkste tip was; ik hoef niet onzeker te zijn. Ik heb talent, ik maak mooie dingen en mag dat ook op waarde schatten. Ik hoef niet alles tegelijk. Als de kids op woensdagmiddag thuis zijn, niet pakketjes in gaan pakken. Thuis zijn, betekent ook echt thuis zijn!”

Categorieën