Vakantiegeld als ondernemer
Mindset
Astrid van der Made
Mindset
2 min

Vakantiegeld als ondernemer

2 min

Deze week krijgen de meeste mensen in loondienst hun vakantiegeld uitbetaald. Toch elk jaar weer een leuk bedrag dat zomaar op je rekening wordt gestort.

Dit is toch wel een van de dingen die ik als ondernemer mis, net als een kerstpakket. De extraatjes waar je het hele jaar naar kan uitkijken.

Voor mezelf heb ik dit ‘opgelost’ door van alle omzet die ik ontvang, een klein percentage apart te zetten. Van elke factuur die betaald wordt maak ik 3% over naar een aparte rekening. Aan het eind van elk kwartaal maak ik het volledige bedrag op die rekening over naar mijn privérekening. Naast mijn gewone salaris elke maand natuurlijk. Ik zie dit als een soort winstuitkering.

Ik doe de overboeking op het moment dat ik de aangifte omzetbelasting gedaan heb. Dan wordt die klus meteen een stuk minder vervelend. 😉

Betaal jij jezelf vakantiegeld uit?

Heb jij ook iets bedacht om jezelf een soort vakantiegeld uit te kunnen betalen? Of maak je nog niet genoeg winst om jezelf überhaupt een salaris te geven?

Voor mijn salaris doe ik trouwens hetzelfde. Zodra ik geld (omzet) ontvang op mijn rekening, boek ik daarvan ook weer een deel over naar een aparte rekening. Hiervan betaal ik mezelf elke maand een salaris uit. Elke maand betaal ik mezelf hetzelfde bedrag uit. Alles wat overblijft op die rekening spaar ik, waarmee ik meteen een buffer opbouw voor als het even wat minder gaat.

Een webwinkel is geen hobby

Door van elk ontvangen bedrag meteen een percentage apart te zetten weet je zeker dat je jezelf altijd een inkomen kunt geven. Hoe klein ook. En dat is belangrijk, want een webwinkel runnen is geen hobby. Dat is gewoon keihard werken. En dat mag dus ook beloond worden.

Ik heb dit natuurlijk allemaal niet zelf bedacht. Mocht je meer over deze werkwijze willen lezen dan raad ik je het boek Profit First aan, geschreven door Mike Michalowicz en vertaald naar het Nederlands door Femke Hogema.

Hogere omzet = meer inkomen

Op wat voor manier jij ook werkt en hoe jij voor jouw inkomen zorgt; feit is dat het met een hogere omzet makkelijker is om jezelf een goed salaris of een winstuitkering te kunnen geven. Baal je ervan dat je nog niet zoveel omzet maakt? Of heb je minder klanten dan je verwacht (of gehoopt) had? Volg dan mijn webinar, waarin ik 5 hacks deel om meer te verdienen. Want echt: ook jij kunt een goed salaris uit je webwinkel halen.

We gaat het o.a. hebben over:

  • Hoe je opvalt in een overvolle markt
  • Hoe je duizenden extra bezoekers en potentiële klanten naar je shop trekt, zónder te adverteren
  • Welke 5 fouten je moet voorkomen als je wil dat bezoekers een aankoop doen
  • Hoe je van een ploeterende webwinkelier verandert in een succesvolle ondernemer

Kijk hier wanneer het eerstvolgende webinar is en meld je meteen aan. Ik geef de webinars live trouwens, dus je kunt meteen je vragen aan me stellen.

Categorieën