Wat is money mindset en hoe verdien je meer geld?
Mindset
Astrid van der Made
Mindset
2 min

Wat is money mindset en hoe verdien je meer geld?

2 min

“Ik geef niks om geld.” Dat was iets wat ik lange tijd tegen mezelf zei. Maar dat geld een essentiële rol heeft, dat weet iedereen. Deze belemmerende gedachte zorgde er lange tijd voor dat ik niet mijn best deed om meer geld te verdienen. Nu mijn doelen zijn veranderd en ik mijn relatie met geld wil verbeteren, ben ik mij gaan verdiepen in money mindset. In deze blog vertel ik je wat money mindset is en hoe je met de juiste mindset meer geld verdient.

Wat is money mindset?

Omdat er is geen officiële definitie voor money mindset is, heb ik mijn eigen interpretatie gemaakt. Een money mindset is voor iedereen uniek. Het is een opsomming van jouw opvattingen over geld en hoe het voor je werkt.

Mijn opvatting is dat je deze mindset kan trainen. Jouw intelligentie, kwaliteiten en vaardigheden ontwikkelt door te oefenen en waar nodig bij te schaven.

Jouw ideeën over geld zorgen ervoor dat jij een idee hebt wat je met geld doet en wat niet. Maar ook jouw opvattingen over wat je moet verdienen, hoeveel geld je uitgeeft, hoe en hoeveel je spaart en hoe je investeert met zelfvertrouwen en succes. Laat ik voorop stellen dat dit een proces is. Jouw opvattingen staan niet vast. Ze zijn niet zwart-wit en veranderen naar mate je meer tijd, aandacht en kennis hebt.

Kortom een money mindset is een erg breed begrip en met de juiste money mindset kun jij jezelf rijk denken.

Jezelf rijk rekenen

Was het maar zo makkelijk. Dat je door een paar dingen aan te passen in je leven, je opeens rijk bent. Het vergt zeker meer dan dat. Een money mindset kost tijd, inspanning en de juiste motivatie.

Een goede eerste stap is om na te denken over welke doelen je nu hebt en welke financiële middelen je nodig hebt om deze doelen te behalen.

Ik gebruik daar zelf een doelen document voor. Dit document zorgt voor meer overzicht in welke doelen je wilt behalen. Dat hoeven niet per se financiële doelen te zijn, maar het gaat over alle vlakken in jouw leven.

Zo heb ik als doel dat ik dit jaar mijn team verder wil uitbreiden. Dat kost naast geld, ook tijd en inspanning. Als ik niet bewust zou zijn over hoeveel geld een dergelijke uitbreiding kost, dan kan ik ook niet naar dit doel toe werken.

Realistische doelen opstellen

Ik stel realistische doelen op, die financieel haalbaar zijn. Stel je te hoge doelen, dan kan het zijn dat je teleurgesteld bent over dat je het niet hebt gehaald. Dit geldt overigens ook voor het stellen van teveel doelen. Maar daag je jezelf niet genoeg uit en haal je jouw doelen makkelijk, dan moet je echt bijschaven.

Het beste voor jou is om niet teveel doelen te stellen. Het liefste drie. Drie is een soort magisch getal dat ik zelf gebruik voor dagelijkse doelen, wekelijkse doelen, maanddoelen, kwartaaldoelen, jaardoelen en doelen die ik over vijf jaar heb. Ja, zoveel doelen heb ik. En dan ook nog eens op verschillende vlakken. En eerlijk gezegd, veranderen deze doelen ook. Door bepaalde inzichten die ik krijg door meer te investeren in kennis.

Uiteindelijk wil je dat de doelen die je stelt bijdragen aan jouw lange termijn doelen. Mijn lange termijn doel met de uitbreiding van mijn team, is dat ik zelf minder kan gaan werken, zodat ik meer tijd heb voor mijn kinderen en mijn hobby’s.

Relatie met geld

Het klinkt misschien een beetje gek, maar wanneer jij tijd vrijmaakt voor een relatie en deze koestert, dan levert dat je meer op. Kijk maar naar de relatie die jij hebt met jouw vrienden, partner, familie en collega’s. Hoe meer tijd je daar insteekt, hoe meer je ervan geniet. En hoe meer je ervoor terug krijgt, in de vorm van positieve energie.

Dat is net zo met geld. Hoe meer je er op een positieve manier mee bezig bent, hoe meer het in jouw voordeel gaat werken.

7-hacks-om-meer-te-verdienen-succes-met-je-webshop

Categorieën