Beste webwinkel eigenaar, wanneer gaat u op vakantie?
Mindset
Astrid van der Made
Mindset
1 min

Beste webwinkel eigenaar, wanneer gaat u op vakantie?

1 min

Het is zomer! Hier in het zuiden zijn de scholen gesloten, spelen de kinderen op straat en staan de caravans op de opritten klaar voor vertrek. Voor velen zijn de zomermaanden iets om naar uit te kijken, maar wat als je een webwinkelier bent? Grote kans dat je verkopen ernstig teruglopen zodra de temperaturen stijgen of je klanten massaal naar het buitenland vertrekken.

Ga jij je tijd deze zomer nuttig besteden door je webwinkel en assortiment eens kritisch onder de loep te nemen en plannen te maken voor het komende jaar? Of gooi je je webwinkel een paar weken dicht en geniet je van een welverdiende vakantie?

Als je voor dat laatste kiest, wees dan bedacht op vage figuren die van jouw vakantie willen meeprofiteren.

Vorig jaar rond deze tijd werd ik eens gebeld door iemand waarvan ik de naam helaas niet onthouden heb. Of hij met de eigenaar van mijn webwinkel mocht spreken. Na wat beleefdheden te hebben uitgewisseld vroeg hij of ik nog vakantieplannen had en zo ja, wanneer dan. Ik vroeg hem of hij soms van plan was om te komen inbreken, waarop het gesprek snel afgekapt werd.

Tja, je kunt het altijd proberen natuurlijk..

Maar waar ik me nog veel meer over verbaas is dat ik elk jaar weer webwinkels zie die op hun homepage zetten: “Wij zijn van .. tot .. op vakantie, geplaatste bestellingen worden vanaf .. weer verwerkt.” En ook op Twitter zie ik berichten voorbij komen waarin geschreven wordt naar waar en wanneer men op vakantie gaat.

Natuurlijk is het leuk om te horen waar je medemens naar toe gaat in zijn vakantie, en ga ik liever uit van de goedheid van mensen. Maar wees je er van bewust dat ook minder betrouwbare personen meelezen, die wellicht hun voordeel willen doen van jouw welverdiende vakantie.

Ik wens je een hele mooie zomer en een fijne vakantie!

 

7 hacks om direct meer te verdienen met je webwinkel

Categorieën